FRENCH TOUCH

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 białka
  • Farsz: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
  • 2 banany
  • garść rodzynek (namoczonych)
  • kilka fig, garść mielonych orzechów
  • 100 g serka mascarpone
  • 4 łyżeczki cukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. 01

    Z ciasta wykrój kwadraty ok. 6 cm bok.

  2. 02

    Owoce suszone warto namoczyć, można też nasączyć alkoholem. Zmiksuj banany z serkiem, kawą, cukrem i owocami.

  3. 03

    Na każdy kwadrat włóż łyżkę farszu. Zaklej w zgrabny rożek. Wierzch pokryj białkiem i posyp cukrem.

  4. 04

    Piecz do zazłocenia.

  5. 05

    Czas wykonania: 45 min